Rökelser

Rökelser, bästa priserna på marknaden

Rökelser har en historia som sträcker sig tusentals år tillbaka i mänsklighetens historia och användningen därav förekommer i flertalet olika kulturer, såväl i religiösa som i andra sammanhang.  Rökelser är än idag otroligt populära och används ofta i samband med meditation, yogautövning, reningsritualer, religionsutövning m.m. Det går naturligtvis minst lika bra att tända en rökelse enbart i syftet att sprida väldoft och skapa stämning. Populära dofter i Sverige är bl.a. ambra, jasmin, patchouli, frankincense och sandelträ. På arabiska halvön och i många andra länder är också rökelsen Oud populär (Oud utvinns från Örnträdet som växer bl.a. i Kambodja och Indien). Antalet dofter som förekommer på rökelser är dock stort och smaken givetvis olika från person till person.

Själva rökelsen är en blandning av hartser och växtoljor, som också blandats med andra väldoftande ingredienser från växtriket (ibland även från djurriket). Produkten som blir av blandningen rullas sedan runt bambustickor eller formas till små koner. När rökelsen tänts och börjar glöda, ger den ifrån sig en aromatiskt doftande rök. Rökelsen kan också komma i form av ett pulver, pulvret placeras då i en rökelsebrännare istället för i en vanlig s.k. rökelsehållare.

Rökelser tillverkas idag i många olika delar av världen. På Arkanan säljer vi japanska, tibetanska och indiska rökelser. Vi säljer även tillbehör och relaterade produkter såsom rökelsehållare, rökelsebrännare, rökelsekol och palo santo.

Visar alla 120 resultat

Visar alla 120 resultat