Eteriska oljor

Eteriska oljor är koncentrerade växtextrakt som framställs genom att destillera eller pressa olika delar av växter som löv, blommor, bark, rötter och frukter. Dessa oljor fångar växtens naturliga doft och smak och innehåller många fördelaktiga egenskaper som kan användas för en mängd olika ändamål.

Eteriska oljor kan användas på många sätt, inklusive aromaterapi, lokal applicering och intag (i vissa fall). Aromaterapi innebär att man andas in doften av den eteriska oljan, som kan ha en lugnande, energigivande eller upplyftande effekt på sinnet och kroppen. Eteriska oljor kan spridas ut i luften med en diffusor, läggas till badvatten eller användas i massageoljor eller lotioner.

Lokal applicering av eteriska oljor innebär att oljan appliceras direkt på huden, antingen ensam eller utspädd med en bärarolja. Detta kan hjälpa till med en rad hudåkommor, såsom akne, eksem och psoriasis, såväl som muskelvärk, huvudvärk och andra fysiska åkommor.

Det är viktigt att notera att inte alla eteriska oljor är säkra för intag, och de som är säkra bör endast konsumeras i små mängder och under ledning av en sjukvårdspersonal.

Sammantaget kan eteriska oljor vara ett kraftfullt verktyg för att främja fysiskt och känslomässigt välbefinnande, men det är viktigt att använda dem på ett säkert och lämpligt sätt.

Visar alla 64 resultat

Visar alla 64 resultat