Bergkristallspetsar, 1- 4 cm

29 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Kristallspetsar, Bergkristall

Naturliga, råa, kristallspetsar av bergkristall. Eftersom spetsarna är råa och inte har slipats så kan de uppfattas som något kantstötta. Storlek och form varierar. Spetsarna varierar i storlek mellan 1-4 cm.

Bergkristall är en färglös, helt genomskinlig och klar variant av mineralet kvarts. Bergkristall kommer från grekiskans krystallos, som betyder is. Detta i sig är kanske inte så konstigt om man betänker att bergkristall inte är helt olikt fruset vatten. Bergkristall återfinns i många olika former, bland annat i kluster, ur vilka man bryter loss spetsar. Ibland har bergkristallen inneslutningar av olika slag.  Bergkristall är ett av jorden vanligaste mineraler och förkommer runt om i hela världen. I Sverige förekommer dem främst i de norra delarna av Sverige. Kristaller av bättre kvalitet återfinns dock ofta i Schweiz och Frankrike.

Det sägs att Bergkristall är en länk mellan den himmelska energin och våra själar. Den ökar energin runt bäraren och förstärker bärarens andliga kraft. Bergkristall är också en av de vanligast och mest mångfacetterade healingkristallerna eftersom den både förstärker auran, renar, aktiverar och rätar upp samtliga chakran. Kristallen sägs också kunna programmeras och riktas in mot särskilda energipunkter. Bergkristall hör till samtliga chakran.