Malahalsband med Rudraksha och Citrin

249 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Malahalsband med Rudraksha och Citrin

Ett vackert Malahalsband med pärlor av Rudraksha och Citrin (bränd ametist). Varje Rudrakshapärla mäter ca 5 mm i diameter. 

Malas är ursprungligen ett verktyg för hinduister och buddhister vid bön och  meditation och används bl.a. för att räkna mantran under meditationen. Ett mantra är en samling av ord, ofta på Sanskrit, vilka traditionellt sett upprepas 108 gånger. Du kan också använda dig att en Mala vid din egen meditation. När du repeterar orden i ditt mantra fokuserar du med fördel på dess mening och vibration, kombinerat med  visualisering. Genom att meditera på detta vis hjälper du tankarna att komma till ro och att uppnå kroppslig avslappning. Många bär dock också Malas enbart som smycke. 

Citrin är variant av kvarts som förekommer både naturligt och som brända ametister eller rökkvartser. Oftast är den naturliga citrinen lite svagare i färgen. Citriner hör till solarplexus och är en sten för glädje och skratt. Citrin verkar även stärkande för självförtroendet och underlättar det sociala samspelet. 

I många kulturer runt om i världen är Rudrakshafrön heliga. Själva namnet betyder Shivas tårar och är en symbol för Shivas medlidande med mänsklighetens lidanden. Pärlorna av Rudraksha ger dess bärare riktning i tillvaron och en inre känsla av frid.