I lager.

Malahalsband i Månsten, AA-kvalitet

579 kr

Malahasband i Månsten, AA-kvalitet

Ett mycket vackert malahalsband med 108 pärlor av Månsten i AA-kvalitet. Pärlorna mäter ca 6 mm i diameter. Halsbandet levereras i en fint broderad påse med dragsko. 

Malas är ursprungligen ett verktyg för hinduister och buddhister vid bön och  meditation och används bl.a. för att räkna mantran under meditationen. Ett mantra är en samling av ord, ofta på Sanskrit, vilka traditionellt sett upprepas 108 gånger. Du kan också använda dig att en Mala vid din egen meditation. När du repeterar orden i ditt mantra fokuserar du med fördel på dess mening och vibration, kombinerat med  visualisering. Genom att meditera på detta vis hjälper du tankarna att komma till ro och att uppnå kroppslig avslappning. Många bär dock också Malas enbart som smycke. 

Månsten är en form av fältspatmineralet Ortoklas. Stenen har ett pärlemoliknande skimmer och kan variera väldigt i färgställningen. Vanliga färger är dock gråskimrande, ljusrosa/aprikos och blågrå. Månstenen är en kvinnlig sten som sägs dra till sig kärlek och stärka andlig utveckling. Månstenen neutraliserar även negativa känslor och ger frid och harmoni. I Indien kallas månsten för "Drömsten" efter månsten antas kunna förbättra sömnen och fördjupa drömmarna.