Malahalsband i Agat

159 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Malahasband i Agat

Ett vackert malahalsband med 108 pärlor av Agat. Pärlorna mäter ca 6 mm i diameter och är trädda på en elastisk tråd, vilket gör det lätt att även vira halsbandet som ett armband runt handleden. Halsbandet levereras i en fin och praktisk brokadpåse.

Malas är ursprungligen ett verktyg för hinduister och buddhister vid bön och  meditation och används bl.a. för att räkna mantran under meditationen. Ett mantra är en samling av ord, ofta på Sanskrit, vilka tradtitionellt sett upprepas 108 gånger. Du kan också använda dig att en Mala vid din egen meditation. När du repeterar orden i ditt mantra fokuserar du med fördel på dess mening och vibration, kombinerat med  visualisering. Genom att meditera på detta vis hjälper du tankarna att komma till ro och att uppnå kroppslig avslappning. Många bär dock också Malas enbart som smycke. 

Agat  kallas ibland även för jordens regnbåge och är en form av kvartskristall som finns i ett stort antal varianter och färger. Agaten har fått sitt speciella utseende genom att den är uppbygd av flera tunna, olikfärgade skikt. Mönstren i en agat liknar årsringarna på ett träd, men oftast med en oregelbunden form. Agater sägs generellt sett vara lugnande och rogivande. De ger inspiration och stärker din självkänsla, tar bort skuldkänslor och hjälper dig uppnå dina drömmar.